Máme pro vás nové nicsalt liquidy Aroma King. Výrazné a nezapomenutelné příchutě, všechny skladem s okamžitým dodáním!

Jak si vyrobit vlastní liquid pro vapování?

E-liquid – čili náplň do elektronické cigarety běžně zakoupíte již namíchaný a připravený k použití, ale můžete si náplně začít míchat i sami. Každopádně obě varianty mají své pro a proti. Již připravený e-liquid si pouze nalijete do e-cigarety a můžete začít vapovat. Nevýhodou je však omezená nabídka příchutí a vysoká cena.

Vyrobit si vlastní e-liquid pro vapování dokáže každý

Cena vlastnoručně namíchaného e-liguidu je nižší v rámci dlouhodobých nákladů – čili zakoupení jednotlivých komponentů a jejich míchání. Počáteční cena surovin je sice větší, ale množství míchaných náplní je mnohonásobně větší.

Výroba vlastních e-liquidů

Základní složkou každého e-liquidu je PG (polypropylenglykol) a nebo VG (vegetable glycerin). V liquidu nemusí být nutně obsažena pouze jedna látka, můžete je v náplni najít obě v různém poměru – i tak je nejčastější poměr 50:50. V tomto případě dosáhnete ideální hustoty, která zajistí klasický a oblíbený dým při kouření. Někteří uživatelé si pochvalují i poměr 80:20 nebo 70:30. PG a VG jsou mezi uživateli známé jako základní báze a můžete si ochutit podle svého.

Bez čeho se neobejdete při míchání liquidů

Jakmile se pustíte do vlastního míchání liquidů, snažte se při práci dodržovat hygienu a čistotu všech složek. Je důležité, aby náplň obsahovala jen minimální množství vody, a aby nebyla znečištěná cizím tělesem a látkami. Do základních bází je již nikotin předem přimíchán – a to v rozmezí 0-38 mg/ml. Během kouření dochází k pozvolnému unikání nikotinu, takže se vám ho do těla dostane pouze malé množství.

Kromě báze na míchání liquidů, potřebujeme příchutě, které dodají správné aroma a dochutí či zvýrazní danou bázi. Aromata jsou vyráběny z přírodních zdrojů – například výtažky z tabáku a rostlinné extrakty. A nakonec si připravte lahvičku s injekční stříkačkou nebo pipetou. V lahvičce si obsah namícháte a pipetou nebo stříkačkou doplníte elektronickou cigaretu. Suroviny potřebné k namíchání vlastní směsi naleznete na vapoo.cz

Jak postupovat při míchání vlastních náplní

Při míchání buďte opatrní a postupujte opatrně. Pro jistotu si vždy namíchejte zkušební vzorek, abyste zjistili, zda vám vyhovuje či nikoliv. Neexistuje jednotný recept na míchání liquidů, protože se dají příchutě různě kombinovat. Ale jedno zůstává stejné – do vybrané báze přidejte aroma a následně nechejte směs odležet 2-7 dní. V rámci tohoto období dojde k „uzrání“ a získá ustálenou chuť. Doba zrání se ale příchuť od příchutě může lišit. Co e týče poměru, v jakém se jednotlivé složky (báze, příchuť, nikotin) míchají, doporučujeme přečíst si článek z našeho blogu „Jak namíchat e-liquid“.

Pozor na nikotin…

Pokud chcete vyzkoušet nové příchutě a začít tak experimentovat, doporučujeme, abyste používali báze, které nikotin už obsahují. Tato látka je ve skutečnosti velmi silným jedem, proto ho v České republice jen tak neseženete. Při používání čistého nikotinu máte 100 % šanci na to, že se otrávíte. Buďte tedy obezřetní na dávkování, dbejte rad výrobce a raději používejte báze s nikotinem, takto si užijete výhody elektronických cigaret.

 

Vybrané produkty z kategorie Báze a příchutě: