AKCE: Doručení na výdejní místa PPL za pouhých 29 Kč!! Při nákupu od 1 000 Kč je veškerá doprava u nás samozřejmě zcela ZDARMA!

Jak správně skladovat liquidy: Péče o vaše e-liquid vape příchutě

Skladování e-liquidů, často označovaných jako liquidy, je zásadním aspektem péče o vaše vaporizační zážitky. Pokud se o své liquidy nestaráte správně, můžete ztratit chuť a kvalitu. V tomto článku se podíváme na to, jak správně skladovat své liquidy a udržet je v optimálním stavu. Zároveň se budeme věnovat e-liquid příchutím a lahvičkám na liquid.

TIP: Přečtěte si naše další články na téma Jak si správně namíchat CBD liquid, Co s liquidy po expiraci nebo Proč liquid časem mění barvu.

Dobrý liquid je základem pro příjemné vapování

Zdroj: https://unsplash.com/photos/a-woman-holding-a-small-bottle-of-medicine-R-C2YBtl0S4 

1. Skladovací místo

Prvním krokem k zachování kvality liquidů je vybrat vhodné místo pro skladování. Ideální je, aby byly liquidy uloženy na temném a chladném místě, mimo přímé sluneční světlo a teplotní extrémy. Přímé sluneční světlo a teplo mohou způsobit ztrátu chuti a kvality liquidu.

2. Uzavřené lahvičky na liquid

Lahvičky na liquid hrají klíčovou roli při udržování kvality. Je důležité, aby byly lahvičky na liquid uzavřené těsně a nebyly vystaveny vzduchu. Přítomnost vzduchu může způsobit oxidaci, což může ovlivnit chuť liquidu. Při vybírání e-liquidů můžete preferovat lahvičky s uzávěrem typu dripper, který umožňuje snadné a přesné dávkování.

3. Chlazení

Chladící efekty mohou být oblíbeným prvkem e-liquid vape příchutí. Pokud máte e-liquidy s chladícím efektem, jako je mentol, ujistěte se, že jsou skladovány v chladném prostředí. Vysoké teploty mohou snížit intenzitu chladícího efektu.

4. Zabezpečení před dětmi a zvířaty

Jelikož liquidy obsahují nikotin a další potenciálně škodlivé látky, mějte na paměti zabezpečení proti přístupu dětí a domácích zvířat. Uchovejte je v místě nedostupném pro malé ruce a tlapky.

5. Použití e-liquid příchutí

Při skladování různých e-liquid příchutí, doporučuje se uchovávat je odděleně, abyste se vyhnuli přechodu vůně a chuti mezi různými příchutěmi. Můžete také použít samostatné lahvičky na liquid pro každou příchuť, což usnadní organizaci.

6. Důkladné míchání

Pokud e-liquid zůstane dlouho nepoužitý, může se stát, že některé složky se oddělí. Před použitím zkontrolujte, zda je e-liquid důkladně promíchán. Použití míchacího nástroje nebo třepání lahvičky může pomoci zajistit rovnoměrnou distribuci složek.

7. Datum expirace

E-liquidy mají obvykle stanovené datum expirace. I když jsou e-liquidy většinou stálé, mějte na paměti toto datum, zejména pokud jste skladovali liquidy po delší dobu.

Správné skladování e-liquidů vám pomůže udržet jejich kvalitu a chuť a zajistit tak optimální vapovací zážitek. Dbejte na uvedená doporučení a budete moci dlouho těšit z vašich oblíbených e-liquidů.