Úžasné liquidy Aroma King opět naskladněny! Výrazné a nezapomenutelné příchutě, většina příchutí skladem s okamžitým dodáním!

Liquidy po expiraci, co s nimi?

Všichni jsme zvyklí kontrolovat datum spotřeby – ale i když je to bezpochyby nápomocný údaj, v podstatě se na něj nemůžeme obracet vždy. Pokud máte v lednici jogurt, který je dva dny po datu spotřeby, ale po otevření vypadá a voní skvěle, zdravý rozum vám napoví, že by byla škoda ho jen tak vyhodit. Totéž platí naopak např. pro zkaženou výživu, a to i přesto, že její trvanlivost vyprší až za týden. S potravinami a srovnatelnými produkty je to jednoduché. Ale co
liquid do e-cigaret?

Liquid

Zdroj: https://unsplash.com/photos/rSvbVQ1Dzg0


Jak dlouho e-liquid skutečně vydrží?

Odpověď na tuto otázku vás může zklamat – protože nikdo nezná přesnou životnost e-liquid příchutí. Běžná předpokládaná životnost liquidu jsou dva roky, a to pouze v případě, že ji vhodně skladujete. Tyto předpoklady vycházejí z již známých vlastností propylenglykolu (PG) a rostlinného glycerinu (VG). Dá se předpokládat, že lahvička e-liquidu odložená v chladném a tlumeném prostředí přežije mnohem déle tu, která leží na stole nebo na parapetu.

A jak vlastně poznáte, že se náplně (liquidy) zkazily?

Nezávisí to jen na složení liquidu, ale také na jeho kvalitě. Výrobky na bázi přírodních složek mohou mít o něco kratší životnost, ale jejich chuť je konstantní – úžasná od začátku do konce. V každém případě, pokud si namícháte levnější, chemií naplněný e-liquid, můžete vsadit na to, že vše přežije, ale jeho chuť dobrá nebude, což vás jistě nepotěší. Skutečně ani trochu. Neodkládejte lahvičky na liquid na slunci nebo ve vlhkých místnostech příliš dlouho, protože tyto podmínky zkracují životnost náplní.

Co liquidům neprospívá?

  • Nechávat na slunci
  • Nechávat na světle
  • Nechávat ve vlhku
  • Nechávat v teple
  • Nechávat lahvičku na liquidy otevřenou


Expirace a slevy v obchodech

Nemáme obavy z expirace liquidů, ale zároveň s ní počítáme. Jakmile se přiblíží datum expirace náplní, které jsou na skladě, přesunou se do segmentu Akční nabídky, kde na tyto položky nabízíme minimálně 50 % slevu. A mít náplně za poloviční cenu je úžasné. V nejlepším případě doporučujeme takovéto náplně ihned spotřebovat, a pokud jsou uskladněny podle doporučení, je vše úplně v pořádku.

TIP: Vybírejte si i z našich liquid novinek na webu!

Jak poznat liquid k vyhození?

Může se však stát, že najdete v domácnosti náplň, která to má dozajista za sebou. Na vině je pravděpodobně nevhodné skladování nebo příliš dlouhá doba po expiraci. Jak takovou kapalinu poznáte? Využijte své smysly a zdravý rozum. Jakmile má kapalina zcela jinou barvu, než by ve skutečnosti měla mít, je to první příznak, že je něco v nepořádku.

Dalším znakem může být hustota. Pokud je tekutina příliš řídká nebo příliš hustá, než jaká by podle udávaného poměru PG a VG měla být, nebo pokud obsahuje nějaké nepatřičné usazeniny, raději ji ihned vyhoďte. Následně využijte svůj čich. Pokud je tekutina bez jakýchkoli zvláštních zápachů, můžete ji ještě zkusit vapovat, v opačném případě nikoliv. Poslední věc, která bude důležitým indikátorem, je chuť. V případě, že tekutina chutná divně, nenormálně, slabě nebo vůbec, v tu chvíli je konec. V opačném případě si můžete e-liquid ještě nějakou dobu v klidu vychutnávat!

 

Vybrané produkty z kategorie E-liquidy (náplně):