Úžasné liquidy Aroma King opět naskladněny! Výrazné a nezapomenutelné příchutě, většina příchutí skladem s okamžitým dodáním!

Co je vapování

Vapování je kouření elektronické cigarety. Stalo se populární alternativou k tradičnímu kouření a v tomto článku se budeme zabývat všemi aspekty vapování, od jeho historie po různé druhy dostupných e-cigaret. 

Na rozdíl od tradičních cigaret, kde inhalujete kouř vznikající při hoření tabáku, vapovací zařízení ohřívají kapalinu zvanou e-liquid nebo vape juice, aby vytvořila páru. Tuto páru pak uživatel inhaluje. E-liquidy mají různé příchutě a obsah nikotinu. Existují také e-liquidy bez nikotinu.

Trend jménem vaping

Zdroj: https://unsplash.com/photos/Al48SKEE9PM

Historie vapování

Vapování se může zdát jako nedávný trend, ale jeho kořeny sahají až do počátku 60. let, kdy Herbert A. Gilbert patentoval koncept bezdýmné, netabákové cigarety. Nicméně po roce 2000 se začaly široce objevovat vapovací zařízení, která připomínaly ty, které vidíme dnes. Za vynálezce moderní elektronické cigarety je považován z Čínský lékárník Hon Lik

Typy elektronických cigaret

Vapovací zařízení existují v různých tvarech a velikostech, které vyhovují různým preferencím a potřebám. Zde jsou nejběžnější typy:

Jednorázové e-cigarety

Jedná se o jednoduché a pohodlné zařízení, které není určeno k dlouhodobému používání, a obvykle se prodává jako předplněná jednotka, která nejde nabít, ani doplnit. Jednorázovou e-cigaretu koupíte, vykouříte a vyhodíte.

Klasické e-cigarety

Klasické e-cigarety patří stále k oblíbeným typům elektronických cigaret jak pro začínající, tak i pokročilé vapery. Oproti jednorázovce je třeba toto zařízení doplňovat, nabíjet, měnit žhavící hlavy a prostě potřebuje větší údržbu. Na druhou stranu poskytují ideální výkon a možnost různých přizpůsobení, které oceníte spíše jako zkušenější vaper. 

Než si koupíte klasickou e-cigaretu, doporučujeme si vapování vyzkoušet s jednorázovou e-cigaretou.

Pod systémy

POD systémy jsou malé e-cigaretky, které jsou nejlepším řešením pro kuřáky, kteří nechtějí nic řešit a upřednostňují tu nejjednodušší obsluhu a pohodlí miniaturních zařízení. V současnosti patří zcela jistě k nejoblíbenějším vapovacím zařízením.

PODy disponují nejčastěji opakovaně plnitelnou cartridgí (zásobníkem na liquid), kdy je žhavící spirálka její pevnou součástí. Po jejím opotřebení se tak celá cartridge vymění jednoduše za novou. Lze mít také v zásobě několik cartridgí naplněných různými liquidy a tyto střídat dle momentální nálady.


Je vapování bezpečné?

Bezpečnost vapování byla předmětem mnoha debat. Vapování je obecně považováno za méně škodlivé než kouření tradičních cigaret díky absenci tabáku a hoření, ale není zcela bez rizika. Vapování může mít vedlejší účinky, jako jsou suchá ústa, mírná bolest v krku a kašel. Dlouhodobé účinky se stále zkoumají.

Styly vapování

Existuje několik různých stylů vapování, které mohou být zvoleny podle preferencí uživatele. Následující jsou některé z nejběžnějších stylů vapování:

MTL (Mouth to Lung): Tento styl vapování imituje kouření tradiční cigarety. Uživatel inhaluje páru z e-cigarety do úst a poté do plic. Tento styl je často vhodný pro začátečníky a pro ty, kteří chtějí získat více podobný zážitek kouření.

DL (Direct Lung): Při tomto stylu vapování uživatel inhaluje páru přímo do plic, místo toho, aby ji nejprve vtáhnul do úst. To vytváří větší množství páry a intenzivnější chuťový zážitek. Je oblíbený mezi pokročilými vapery a milovníky pořádných oblaků páry.

Vapování a triky s párou

Věděli jste že při vapování můžete s párou dělat různé triky, kterými můžete ohromovat vaše známé. Pro inspiraci přikládáme video s vapovacími triky.

Výběr správného e-liquitu

E-liquid, který si vyberete, hraje významnou roli ve vašem zážitku z vapování. Existuje v různých příchutích a obsahu nikotinu. Při výběru e-liquidu zvažte své chuťové preference a toleranci k nikotinu. Vždy nakupujte e-liquidy od důvěryhodných zdrojů, aby byla zaručena kvalita a bezpečnost. O tom, jak vybrat e-liquid jsme napsali samostatný článek.

Jak začít vapovat

Pokud máte zájem začít vapovat, zde jsou základní kroky, které je třeba dodržet:

  1. Průzkum: Naučte se základy vapování, včetně různých zařízení, e-liquidů a bezpečnostních opatření. Sledujte náš blog o vapování.
  2.  Výběr zařízení: Vyberte si elektronickou cigaretu, která vyhovuje vašim potřebám a preferencím.
  3.  Nákup e-liquidu: Vyberte si svou oblíbenou příchuť e-liquidu a obsah nikotinu.
  4. Sestavení zařízení: Dodržujte pokyny výrobce k nastavení vapovacího zařízení.
  5.  Začněte vapovat: Postupně se učte inhalovat páru. Na začátku vás to může mírně dusit.
  6.  Sledujte se: Sledujte, jak často vapujete a svůj příjem nikotinu, abyste si zajistili zodpovědné užívání.
  7. Bavte se: Najděte tu správnou příchuť, která vám sedne, a vapování si užívejte. Můžete se naučit některé vaperské triky.

 

Časté otázky ohledně vapování

Je vapování bezpečnější než kouření?
Vapování je obecně považováno za méně škodlivé než kouření díky absenci tabáku a hoření. Nicméně není zcela bez rizika, a jisté zdravotní obavy stále existují.

Může mi vapování pomoci přestat kouřit?
Ano. Někteří lidé úspěšně využívají vapování jako nástroj k odvykání od kouření. Může napodobit pohyb ruky k ústům, který je typický pro kouření, a postupně se dá snižovat příjem nikotinu.

Jaké jsou potenciální vedlejší účinky vapování?
Vapování může mít vedlejší účinky, jako jsou suchá ústa, mírná bolest v krku a kašel. Dlouhodobé účinky se stále zkoumají.

Jak se starat o mé vapovací zařízení?
Pravidelně jej čistěte a udržujte své zařízení podle pokynů výrobce, abyste zajistili optimální výkon a bezpečnost.