Úžasné liquidy Aroma King opět naskladněny! Výrazné a nezapomenutelné příchutě, většina příchutí skladem s okamžitým dodáním!

Vapování a mráz

Zima nám neustále ukazuje, že může udeřit kdykoliv. A právě díky síle mrazu si musí vapeři dávat pozor. V tomto článku si probereme pár věcí, na které si musíte při vapování, a to nejen z jednorázové elektronické cigarety, dávat pozor a co je během zimních dnů dobré brát v úvahu.

Vapování v zimě

Ani v zimě si nechcete nechat ujít vapovaní s elektronickou cigaretou - vape? Pak musíte dodržovat pár věcí. Ať už preferujete vapování do plic či jinak, je dobré to dělat při pokojové teplotě, bezvětří a při trochu vlhčím vzduchu. Jinak hrozí poškození sliznice dýchacích cest a plic. Při vapování venku v zimě také rychle dochází k poškození rtů, kdy na kovových náustcích může zůstávat vaše kůže ze rtů. Takže buď vyměňte náustky a používejte krém na rty, nebo si nechejte vapování do tepla.

Rizika vapování v zimě

1. Liquidy – náplně do elektronických cigaret

Jedna z nejdůležitějších věcí, kterou je zapotřebí v zimě zabezpečit, jsou e-liquidy. Výrobci uvádí, že jednotlivé složky mrznou až při mnohem nižších teplotách (PG -60 °C, a VG -17 °C), jenže i teploty kolem 0 nebo -5 stupňů zvyšují hustotu liquidů. Za chladného počasí se proto normálně stává, že i s plným tankem dostanete slušný dry hit, protože vata nedokáže vstřebat hustou tekutinu tak dobře a rychle jako v běžných podmínkách. A nezáleží na tom, zda používáte hlavy z výrobních závodů nebo máte nejlepší build či extra savou vatu! Existuje však několik tipů, jak tomu předejít:

  • Smíchejte náplně s nižší hustotou – použijte bázi s vyšším podílem PG, než běžně používáte. Takže v případě, že pravidelně používáte bázi 80/20 nebo 70/30 (VG/PG), míchejte raději poměr 60/40 nebo ještě lépe 50/50.
  • V případě, že už máte namícháno (svou klasickou dávku) a na další várku se nechystáte, je dobré nechat si delší prodlevy mezi jednotlivými potahy, aby měla vata čas nasát dostatečné množství tekutiny a neodměnila vás dry hitem. Dávejte si pozor i na délku potahů.
  • Dalším tipem je využití RDA, ale to je spíše záležitost pokročilejších vaperů a individuálních zvyků.
  • Bohužel, v zimě dochází i k řídnutí hustoty liquidu. Čili v momentě, kdy přijdete z exteriéru, kde je pod nulou, do vyhřátého interiéru, může změna teploty způsobit, že kapalina rychle zřídne, build ji neudrží a váš atomizér proteče.

Jestliže vlastníte atomizér, který disponuje ovládáním přívodu náplně, je lepší ho před vstupem do tepla vypnout, abyste předešli přelití. Následně přívod otevírejte velmi opatrně, protože i tak může dojít k přelití. Kromě toho jsou v tomto případě vaším nejlepším společníkem papírové kapesníky a utěrky.

2. Baterie do elektronické cigarety

Další věcí, na kterou je třeba si dát v zimě pozor, jsou baterie. Při nízkých teplotách může baterie ztratit výkon, a to až na 70 % své kapacity. V důsledku toho zjistíte, že nabitá sada baterií, která by vám pravidelně vystačila na celý den, vám nemusí vydržet ani do oběda, pokud jste delší dobu venku v mrazu. Musíte vzít v úvahu, že baterie mají své vlastní provozní podmínky. Obvykle to platí pro mody s vyměnitelnými bateriovými články, stejně jako pro mody, pody a další zařízení s vestavěnými bateriemi.

Je rozumné neodkrývat mody a baterii v chladu a uchovávat je v kapse, kde na baterii teploty nebudou mít velký vliv. Používání baterií v chladu na ně vyvíjí větší tlak a v důsledku toho může navždy ovlivnit jejich kapacitu, výkon a celkovou životnost. Z toho vyplývá, že také není vhodné v zimě nechávat mody nebo baterie v autě, když mrzne.

 

Vybrané báze a boostery s poměrem PG/VG 50/50: