Máme pro vás nové nicsalt liquidy Aroma King. Výrazné a nezapomenutelné příchutě, všechny skladem s okamžitým dodáním!

6 tipů jak prodloužit životnost cartridge

6 tipů, jak prodloužit životnost cartridge

Cartridge jsou vyrobené v různých rozměrech, a to podle toho, k jakému zařízení (ecigaretě) patří. Některé cartridge dodávají jemnou chuť páry a výborně prokreslují chuť e-liquidu. Uvnitř cartridge se nachází speciální integrované žhavící tělísko s duální spirálkou.

Žhavící hlava a cartridge

Jedná se o velmi důležitou část e-cigarety, která má nejkratší životnost. Naleznete ji v tanku, u některých PODŮ pak jako nedílnou součást cartridge. U zcela běžných tanků je důležité hlídat stav žhavící hlavy a také ji pravidelně měnit. Nezapomeňte, že u „POD systémů“ se cartridge často mění úplně celá, tj. nejen samotná žhavící hlava. Záleží pak na vašich zvycích, délce a síle potahu a dalších nuancí, zda Vám vydrží týden, dva nebo měsíc. Životnost žhavící hlavy samozřejmě ovlivňuje i typ liquidu.

Čím atomizér a e-cigaretu ničíte?

1. Ignorujete bublání při potahu

Pokud vaše e-cigareta po potáhnutí bublá, může to mít více příčin. Může to být způsobeno tím, že se žhavicí hlava nestačí zahřát na dostatečnou teplotu k odpaření tekutiny, na vině může být také baterie bez energie – v takovém případě je třeba baterii oživit nebo nahradit novou. Další alternativou může být chyba při plnění, v nádržce může být příliš mnoho tekutiny nebo může být hlava přeplněná, což se stane i v případě, že e-cigaretu na delší dobu odložíte. V takovém případě se problém často vyřeší po několika potazích.

2. Prskání liquidu

Nikdo nemá rád tekutinu v ústech a v případě, že máte v ústech více než jen páru, je možné, že se vaše lesklá hlava opotřebovala a je lepší ji nahradit, ale vina může ležet i někde jinde. Pro začátek zkontrolujte, zda je žhavící hlava nasazena správně a zda je e-cigareta nastavena na vhodný výkon. Je možné, že je to také náplní, která je příliš řídká, tj. o špatném poměru složek PG a VG. V případě, že problém přetrvává, bude zřejmě nutné koupit novou žhavící hlavu, příp. celou cartridge.

3. Spálená chuť

V případě, že při potahování cítíte spálenou chuť, musíte hledat viníka:

  • V případě, že v tanku není dostatek liquidu, dojde k rychlému spálení žhavící hlavy, ale v případě, že se vám podaří žhavení rychle zastavit a spálená chuť se zmírní, lze ji často používat i po doplnění tanku.
  • Druhou pravděpodobnou možností je špatně nastavené napětí v gripu – v tomto případě platí totéž, co v předešlém. Jestliže jste problém zachytili včas, může být žhavící hlava stále použitelná.
  • Poslední možností je, že žhavící hlava je stará a propálená, v tomto případě ji budete moci vyhodit a pořídit si novou.

Mějte na paměti, že když e-cigaretu používáte poprvé, musíte ji po naplnění tekutinou nechat několik minut (5 až 10) v klidu. Důvod je prostý, uvnitř žhavící hlavy je kovová spirálka zabalená do vaty a chvíli trvá, než se nová náplň vsákne. V případě, že ji zahřejete dříve, vata se spálí a poté již nebude použitelná!

4. Nedostatečná pára

Pokud bylo při použití nové žhavící hlavy více kouře a chuti, než máte nyní, obvykle je to jedna z hlavních známek toho, že žhavící hlava dosluhuje, protože slábnoucí kouř je jedním z hlavních ukazatelů, že je čas na výměnu žhavící hlavy.

6 tipů, jak si prodloužit životnost cartridge

  • Cartridge udržujte v suchu a čistotě stejně jako i kontakty a baterie
  • Před prvním použitím je nutno počkat cca 5-10 minut
  • Nepoužívejte zařízení během nabíjení
  • Neprovádějte Chain vaping – potahování bez přestávky
  • Vyhýbejte se macerátům a příliš sladkým e-liquidům
  • Nastavte výkon tak, aby nedocházelo k poškození hlavy

 

Vybrané cartridge z kategorie Náhradní pody: