AKCE: Doručení na výdejní místa PPL za pouhých 35 Kč!! Při nákupu od 1 000 Kč je veškerá doprava u nás samozřejmě zcela ZDARMA!

Proč vapuji více než jsem kouřil?

Vaping, neboli užívání elektronických cigaret, se stalo populární alternativou k tradičnímu kouření cigaret. Mnoho lidí, kteří se pokoušejí přestat kouřit, se obrací k vaporizérům s nadějí, že jim pomohou překonat závislost na nikotinu. Nicméně, někteří z nich zjistí, že vapování se stalo pro ně stejnou závislostí, ne-li větší než kouření cigaret. Proč se to děje? V tomto článku se podíváme na několik důvodů, proč někteří lidé vapují více než kouří.

Proč tolik vapuju

Zdroj: https://unsplash.com/photos/jbFsJpbTjuE

1. Představa, že je to zdravější alternativa

Jedním z důvodů, proč někteří lidé přestoupí na vaping, je přesvědčení, že je to méně škodlivé než tradiční kouření cigaret. Elektronické cigarety neobsahují spalované látky a další toxické látky, které jsou spojovány se zdravotními problémy u kuřáků. Toto přesvědčení, které je dnes již podložené mnoha fakty, může vést k tomu, že lidé vaporizují častěji, protože si myslí, že jim to neublíží tolik jako kouření.

2. Dostupnost různých příchutí

Vaping nabízí širokou škálu příchutí, od ovocných po sladké a dokonce i dobroty jako zmrzlina či vanilka. Tato různorodost příchutí může být pro některé lidi velmi lákavá, a tak se stávají vášnivými vapery. Střídání různých chutí může být motivací pro pravidelné používání vaporizérů.

3. Nikotinová závislost

I když se snaží přestat kouřit, mnoho lidí si stále udržuje závislost na nikotinu. Elektronické cigarety často obsahují nikotin, a tak mohou být pro kuřáky atraktivním způsobem, jak si udržet svou nikotinovou závislost. V tomto případě může vaping vést k vyšší spotřebě nikotinu než kouření cigaret.

4. Sociální tlak a trendy

Vaping se stal trendy a společensky přijatelným způsobem relaxace a zábavy, zejména mezi mladší generací. Společenský tlak a touha zapadnout mohou vést k častějšímu vapování, a to i mezi lidmi, kteří by jinak nikotinu vůbec neužívali.

5. Nedostatek informací o rizicích

Mnoho lidí neví, jaké jsou dlouhodobé dopady vapování na zdraví. Nedostatek informací a výzkumu o této tématice může vést k nesprávným přesvědčením o tom, že vaping je zcela neškodný. To může motivovat lidi k častějšímu užívání elektronických cigaret.

V závěru je důležité si uvědomit, že vaping není zcela bez rizika. Pokud máte problémy s nadměrným vapováním a chtěli byste přestat, měli byste zvážit konzultaci s odborníkem na závislosti. Vždycky je lepší zvolit zdravější alternativy, pokud jde o způsoby, jak se vyrovnat se závislostmi a udržovat si své zdraví.