Máme pro vás nové nicsalt liquidy Aroma King. Výrazné a nezapomenutelné příchutě, všechny skladem s okamžitým dodáním!

Kašel nebo bolest v krku z vapingu? Co dělat?

Pokud jste začátečníkem v používání elektronických cigaret a vaporizérů, můžete se setkat s některými nežádoucími účinky, jako je kašel nebo bolest v krku. Tyto příznaky mohou být způsobeny různými faktory, jako je nedostatečná hydratace, špatný výběr e-liquidu nebo špatné použití vaporizéru. V tomto článku se budeme zabývat tím, jak se vypořádat s těmito problémy.

 Kašel při vapingu - poradíme vám jak na to

Zdroj: https://unsplash.com/photos/C-zwLtPSErc

 

Co způsobuje kašel a bolest v krku?

Kašel a bolest v krku jsou problémy, které se mohou někdy objevit především u začínajících uživatelů vaporizérů a jsou často způsobeny nedostatečnou hydratací. Když inhalujete páru z vaporizéru, dochází k vysušení sliznic v krku, což může způsobit podráždění a způsobit kašel a mírnou bolest v krku.

 

Dalším důvodem může být použití nesprávného e-liquidu. Některé e-liquidy obsahují příchutě, které mohou způsobit podráždění krku a způsobit kašel a mírnou bolest. Pokud máte citlivý krk, měli byste vybírat e-liquidy s jemnějšími příchutěmi.

 

Jak se vypořádat s kašlem a bolestí v krku z vapingu?

Pokud máte kašel nebo bolest v krku z vapingu, můžete použít následující tipy, jak se s těmito problémy vypořádat:

 

1. Zvyšte hydrataci

Nedostatek hydratace je jedním z hlavních důvodů pro kašel a bolest v krku z vapingu. Měli byste si tedy zajistit, abyste pili dostatek tekutin, zejména vody, aby se zabránilo vysoušení sliznic v krku. Můžete také použít zvlhčovač vzduchu, aby se snížila suchost vzduchu.

 

2. Změňte e-liquid

Pokud máte podezření, že je váš kašel nebo bolest v krku způsoben použitím nevhodného e-liquidu, můžete zkusit přejít na jemnější příchutě. Pokud problémy přetrvávají, můžete se poradit s prodejcem či jiným odborníkem z oblasti vapingu, který by vám měl být schopen doporučit jiný, vhodnější e-liquid.

 

3. Použijte menší tahy

Pokud dýcháte z vaporizéru příliš silně, může to způsobit vysušení sliznic v krku a vyústit až v kašel, příp. mírnou bolest v krku. Pokud se s tímto problémem setkáte, můžete zkusit použít slabší potahy z vaporizéru, aby se podráždění krku snížilo.

 

4. Přizpůsobte si nastavení vaporizéru

Nastavení vaporizéru může mít také vliv na podráždění krku a způsobovat kašel a bolest. Měli byste se tedy nejprve podívat do návodu k obsluze vaporizéru (e-cigarety) a správně si jej nastavit, abyste předešli podráždění krku.

 

5. Ujistěte se, že je vaporizér v pořádku

Pokud se stále setkáváte s kašlem a bolestí v krku, i když jste vyzkoušeli všechny výše uvedené tipy, může být problém v samotném vaporizéru. Měli byste tedy zkontrolovat, zda je vaporizér v pořádku, a případně se obrátit na prodejce.

 


Často kladené otázky


Je vapování škodlivé pro zdraví?

Vapování je rozhodně méně škodlivé než kouření, což potvrzují i četné studie z odborných kruhů, ale stále může mít určitý negativní vliv na zdraví. Měli byste se tedy řídit pokyny výrobců a minimalizovat tak tyto negativní vlivy.

 

Může mít vapování vliv na kvalitu vzduchu v místnosti?

Přestože se nejedná o žádný velký problém, vapování může mít určitý vliv na kvalitu vzduchu v místnosti, protože způsobuje uvolňování chemických látek do vzduchu. Měli byste tedy používat vaporizér pokud možno v dobře větrané místnosti.

 

Jak zvolit správný e-liquid pro vaporizér?

Existuje mnoho různých typů e-liquidů, které jsou vhodné pro vaporizéry. Z hlediska dráždivosti krku jsou vhodnější e-liquidy s vyšším obsahem VG, dá se tedy říci, že z tohoto hlediska je vhodnější tzv. DL vaping (vapování přímo do plic), při kterém se používají liquidy s vyšším poměrem složky VG oproti PG. V případě MTL vapingu (vapování stylem pusa-plíce) doporučujeme vyrovnaný poměr VG a PG, tedy poměr 50/50.