Máme pro vás nové nicsalt liquidy Aroma King. Výrazné a nezapomenutelné příchutě, všechny skladem s okamžitým dodáním!

Je vapování škodlivé?

Není to tak dávno, co bylo naprosto běžné kouření klasických cigaret. Dokonce si hodně lidí pamatuje živě dobu, kdy se smělo kouřit i v restauracích a barech. A právě zákaz kouřit ve vnitřních prostorách byl přelomovým krokem pro boom elektronických cigaret. Od té chvíle začali lidé hledat čím dál více změnu a nahrazovat klasické cigarety vaporizéry.

V prvních chvílích panoval názor, že se jedná o mnohem zdravější variantu, která prakticky neškodí zdraví. Je to ale opravdu takhle černo bílé?

Muž vapuje ve tmě

Škodlivost vapování

Nesporným faktem je, že při vapování nedochází ke spalování tolika škodlivin. Vdechujete vlastně páru, která může být ochucená dle volby náplně. Přesto i v elektronické cigaretě najdeme škodlivé látky. Jednou z nich je nitrosamin. Jde o látku, která vzniká z bílkovin a dusitanů. Ta může být v určitém množství karcinogenní. Nutno říct, že v elektronické cigaretě je jí tak malé množství, že ani veškeré studie zatím neprokázaly přímou škodlivost na zdraví. Dokonce studie hovoří o tom, že vapování je o 95% méně škodlivé, než vdechování kouře z klasické cigarety. Pokud si vapování dopřáváte s obsahem nikotinu, je to další látka, která rozhodně zdraví neprospívá. Ale je jen na vás jak vysoký obsah nikotinu do sebe budete dostávat. Takže není relevantní tvrdit, že je vapování přímo škodlivé.

 

Vapování bez nikotinu

Kdo chce své zdraví ještě více podpořit a nechce se vzdát vapování, může využívat nabídky náplní bez nikotinu. Tam už jde v podstatě o čistou ochucenou páru, která obsahuje jen stopové prvky škodlivých látek. Lze tedy říct, že vapování škodlivé zdraví není. Rozhodně ne ve srovnání s kouřením klasických cigaret.

Podle mnoha studií je také jasné, že kdo přešel na vapování, nejspíš se ke klasickému kouření už nevrátí. Tím pádem uděláte pro své zdraví nejvíc, když nebudete tyto dvě věci kombinovat, ale přejdete výhradně na elektronické cigarety. Nabídka je široká a kdo to ještě nezkusil, má nejvyšší čas.